Energie

Energie


Alles bestaat uit energie. Wij mensen, de dieren en alle dingen om ons heen, de aarde, het water, de lucht..je merkt het misschien niet bewust, maar werkelijk alles en iedereen is vervuld van een bepaalde vitaliteit, een levenskracht. 


Energie is wat ons allen en alles wat ons omringt verbindt. We hebben allemaal een energieveld om ons heen en tegelijkertijd maken we deel uit van een collectief energieveld. Als je gevoelig bent (en dat zijn we eigenlijk allemaal alleen is niet iedereen zich daar van bewust) kun je energie ‘lezen’. Je kunt het voelen, zien, of je pikt zomaar informatie op en dan ‘weet’ je het gewoon.


We zeggen niet voor niets: ‘het hangt in de lucht’, of we spreken over een al dan niet prettige energie die iemand uitstraalt. 

'Auralezen' doen we dus allemaal, let er maar eens op als je iemand voor het eerst ontmoet, je ’scant’ dan of iemand je aardig lijkt, of je je prettig voelt in iemands gezelschap. 


Al in de oertijd, toen we vooral moesten zien te overleven, voelden we instinctief of iemand veilig was voor ons of niet.

Dieren doen dit nog steeds, zij hebben immers geen andere manier om te communiceren en informatie tot zich te laten komen dan via het gevoel.


Als je gevoelig bent, pik je de hele dag door informatie op van mensen om je heen. Je kunt het voelen als iemand ergens mee zit, niet fit is, heel boos is of verdrietig. Als gevoelige staat je 'antenne' veel meer uit, waardoor je ontvankelijker bent voor stemmingen en gevoelens.


Gevoeligheid is een prachtige en nuttige eigenschap, maar als je niet goed weet hoe je het kunt sturen, kun je er flink van in de war raken. 

Als je ’s ochtends vrolijk opstond en in de loop van de dag voel je je ineens neerslachtig, dan kan het best zijn dat je bijvoorbeeld de gemoedstoestand van een collega, die die dag naast je zat, hebt opgepikt.


Je kunt leren om de energie van een ander gescheiden te houden van de jouwe en tegelijkertijd stevig in je eigen energieveld te blijven, waardoor je minder snel moe wordt of een ‘vol hoofd’ krijgt.

Als je goed weet hoe je eigen energie voelt, dan weet je wat van jou is en wat van de ander.

Je kunt dan ook beter afstemmen op je innerlijk weten (intuïtie) en als je wilt kun je je afstemmen op het energieveld van andere mensen en zelfs op de energie van overleden mensen, alles is immers met elkaar verbonden.


Heel belangrijk is bijvoorbeeld dat je goed leert om in contact te staan met je eigen lichaam en met de aarde. Je gaat dan echt je lichaam 'bewonen' in plaats van alleen maar in je hoofd te leven en bent beter gegrond, waardoor je letterlijk steviger in je schoenen en dus steviger in je eigen energie komt.

Je kunt dan ook beter je energie bewaken en dat merk je aan het eind van de dag, omdat je dan minder vermoeid bent.


Wat je denkt is ook energie. Anderen kunnen gedachten ook oppikken. Het is je vast weleens gebeurt dat iemand net zei wat jij op dat moment dacht. Telepathie, het zit allemaal in dat energieveld wat allemaal om ons heen hangt, de kracht die ons verbindt.


Je denken kan zich manifesteren. Hoe denk je eigenlijk over jezelf, over anderen, over je leven? Alles begint met een gedachte, een intentie.

Het loont dan ook de moeite om je gedachten zo positief en zuiver mogelijk te houden.

Al is het alleen al wat je allemaal over jezelf denkt.